V Jornada sobre les persones ostomitzades

Amb motiu de Dia Mundial del Pacient Ostomitzat, l’Associació Catalana d’Ostomitzats (ACO) organitza la V Jornada sobre les persones ostomitzades sota el lema Viure amb una ostomia. La jornada se celebrarà el dia 8 d’octubre, de 15 h a 18 h, a la Sala d’Actes de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i hi estan convidades totes aquelles persones ostomitzades i els seus familiars, així com professionals sanitaris.

Avui en dia encara hi ha molts prejudicis i tabús sobre l’ostomia, com a conseqüència hi ha un desconeixement sobre què és una ostomia i l’sobretot que s’hi pot conviure amb completa normalitat. Aquesta manca d’informació dificulta l’acceptació i l’adaptació davant una ostomia.

Per aquest motiu el tema de la taula col·loqui d’aquesta Jornada serà “ Com podem donar visibilitat i normalitat a l’ostomia” amb la participació de la Referent Territorial del Programa Pacient/ Cuidador Expert Catalunya, Paloma Amil, la psicòloga clínica, Cristina Bierge, la periodista, Ana Mcpherson, i la infermera gestora de casos de càncer colorectal, Lucia Ramírez.

En aquesta jornada també s’abordarà el tema de les hèrnies paraestomals y la seva prevenció, amb la intervenció de la infermera clínica experta en ostomies, Mª Eugenia Zapatero i les fisioterapeutes Laia Blanco i Stéphanie Kauffmann del centre RAPbarcelona.

Per una qüestió d’aforament de la sala, es recomana inscripció prèvia