Amb una actitud solidària per donar suport a la tasca que realitza Oncolliga, 516 persones es van reunir divendres 20 de novembre de 2015, al Restaurant Imperial de Terrassa per participar en el sopar solidari que organitza la Junta de Terrassa de la Fundació Oncolliga.
El sopar, en què el periodista Xavi Coral va exercir de mestre de cerimònies, va comptar amb la presència del gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Alfredo García, del Director General d’Acció Cívica, Ramon Terrassa i de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Maruja Rambla.
El president d’Oncolliga, Joaquim Gil, va agrair la presència a tots els assistents i, va fer un reconeixement a la tasca de l’equip de professionals, voluntaris i col·laboradors que treballen diàriament donant suport socvial i psicològica persones amb càncer i als seus familiars. Per la seva banda, el president del patronat de la Fundació Oncolliga, Josep Morell, va celebrar la resposta d”una societat que diuen està dividida. No és així, quan el motiu s’ho val estem molt units”.
Cada any es detecten a Catalunya 33.700 nous casos de càncer, una patologia que afecta més els homes que a les dones i la prevalença augmenta. Així ho va explicar Alfredo García, que va recordar com els avenços mèdics i especialment el diagnòstic precoç estan permetent reduir l’índex de mortalitat dels malalts de càncer un 2 per cent anual.
L’oncòleg Lluís Cirera, vicepresident del Comitè Científic d’Oncolliga,cap del servei d’Oncologia i Hematologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, va comentar “Vull transmetre un missatge d’optimisme. La medicina de precisió ens està permetent personalitzar els tractaments, abordar ja no cada tipus de càncer sinó a cada pacient de forma individualitzada”. La biologia molecular permet dissenyar tractaments personalitzats a partir del DNI genètic del malalt, un avenç que millora substancialment l’abordatge de la malaltia. “Els pronòstics són cada vegada més optimistes -va explicar Cirera- i ens apropen a l’objectiu de que el càncer deixi de ser un malson i tingui curació”.
El torn de paraules el va tancar la regidora Maruja Rambla, que va elogiar el paper “pioner” d’Oncolliga. La regidora va reivindicar “el dret a la salut pública i universal” i va criticar el retrocés que registra l’Estat del Benestar després que “s’hagi rescatat els bancs i endeutat el país”.