Aquest és el títol d’una nova jornada sobre la prevenció i visibilització del càncer de pròstata que han organitzat La Fundació Oncolliga i Foment del Treball, amb el patrocini de Janssen. L’acte es farà el 16 de novembre al matí a la seu de Foment a Barcelona.

A la jornada Com incideixen a l’empresa els darreres avenços científics per prevenir el càncer de pròstata? s’hi exposaran els darrers avenços científics per prevenir aquesta malaltia i es parlarà de com treballen les empreses per difondre’ls i aplicar-los al seu personal. L’acte forma part de la campanya Enormement invisible que Oncolliga va posar en marxa el juny passat coincidint amb el Dia Mundial del Càncer de Pròstata.

Hi intervindran Roser Fernández, presidenta de la Comissió d’atenció a les persones, salut i social de Foment del Treball; Josep Alfons Espinàs, coordinador de l’Oficina de cribratge de càncer del Pla Director d’Oncologia del departament de Salut de la Generalitat; Juan Manuel Corral. Uròleg, Consultor en Urologia, Servei d’Urologia i Transplantament Renal de l’Hospital Clínic de Barcelona, Secretari General de l’Associació Espanyola d’Andrologia i Medicina Sexual (ASESA); Oriol Vilas, director d’OMNIOS (Startup d’intel·ligència artificial) que va patir càncer de pròstata i Maria Assumpció Vilà, presidenta de la Fundació Oncolliga. El periodista expert en salut, Ricardo Aparicio, conduirà l’acte.

El càncer de pròstata és el més comú entre els homes, però l’increment de les determinacions de l’Antigen Prostàtic Específic (PSA) n’ha afavorit la detecció i, per tant, la incidència. A més, les noves teràpies hormonals han demostrat que incrementen la supervivència i milloren la qualitat de vida.