Login
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube Google+

El grup de teràpia grupal de Psicooncologia fa realitat el projecte Port Aventura de la Vida

Share

El passat 12 de juny el grup de teràpia psicooncològica, format per 37 persones, entre usuàries, acompanyants i la Sra. Lydia Caba, psicooncòloga de la Fundació Oncolliga, van fer realitat el Projecte Port Aventura de la Vida amb una sortida a les instal·lacions d’aquest parc d’atraccions.

El projecte, que té com a objectiu autofinançar una sortida lúdica pels pacients que durant el curs 2016-2017 que han assistit a les sessions de teràpia, posa punt final al procés personal i grupal realitzat al llarg de l’any a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella, a Oncolliga Calella i a Oncolliga Vilassar de Mar. Amb la col·laboració de totes les participants al grup de teràpia, es va elaborar un vídeo on és mostra el treball i les activitats que es realitzen al llarg de tot el curs. Això ha permès cobrir una part de les despeses. També han rebut una donació anònima per pagar el desplaçament amb autocar i una aportació del Centre Excursionista de Palafolls, i la aportació del grup Babor de Vilassar de Mar, que han fet possible que hagin pogut gaudir d’aquesta experiència.

Les psicoteràpies grupals proporcionen un punt de trobada on les participants poden compartir les seves esperances, habilitats i dificultats durant el procés. Es tracta d’un espai on no es senten jutjades i es poden donar el permís de ser elles mateixes i que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer, i les seves famílies. La psicoteràpia grupal en oncologia és eficaç en diversos aspectes com: la millora de l’autoconcepte i de l’afectivitat negativa (ansietat, hostilitat, depressió…), l’estat d’ànim, l’afrontament, l’angoixa i el funcionament físic; en definitiva, promou millores en la qualitat de vida de les persones.

Aquesta activitat suposa poder tancar i finalitzar de forma experiencial gran part de la feina i del recorregut fet durant els nou mesos de treball diari que han estat realitzant setmana, rere setmana. El grup va poder gaudir de les atraccions i d’alguns espectacles que oferien. La valoració ha estat molt positiva. Poder compartir amb totes elles, veure com es donaven el permís de deixar anar a l’infant interior que tots portem a dins, ha sigut un dels millors dels regals per a totes les participants.

La revista d’informació de l’ Ajuntament Vilassar de Mar es fa ressò de la sortida a PortAventura:

Deixa un comentari