Login
 
Email RSS Feed Twitter Facebook YouTube Google+

Nina da Lua presenta el llibre “Hoy es primavera”

Share

Nina da Lua va presentar el seu llibre Hoy es primavera – del càncer a un viatge interior a la seu d’Oncolliga a Terrassa, on la van atendre durant el procés de la malaltia, el passat dijous 1 de juny. Da Lua presenta el llibre com la seva transformació vital, no lluitant contra el càncer sinó assumint-lo a través de la transformació personal, un cant a la vida.

 

L’autora del llibre, Nina da Lua, comparteix amb els lectors el procés de transformació i curació del sarcoma de Ewing.

Nina da Lua fa un “viatge visceral i introspectiu” en el llibre Hoy es primavera, un títol molt significatiu per l’autora ja que són tres paraules que el seu fill li va dir un matí d’hivern. Així ho explica l’autora a la seva pàgina web:

“Mamà… avui és primavera” em va dir el meu fill Marc al febrer de 2011.
En aquells dies ell tenia 3 anys i el nostre món s’acabava de transformar per la meva malaltia. Moltes vegades vaig imaginar la seva veu repetint aquestes tres paraules quan el procés de curació feia tremolar la nostra vida. Produïen un efecte màgic… Tot el que és, transcorre “Avui” i conté les possibilitats que la teva imaginació desitgi fer realitat. I no és en “primavera” que esclaten les flors, es produeix el contrast entre sol i pluja i els fruits mostren el seu impuls per créixer?

 

Sinopsis del llibre
A Nina da Lua li van diagnosticar un sarcoma de Ewing en el maluc quan tenia 31 anys. Poc després de conèixer el diagnòstic, el seu fill Marc, que aleshores tenia tres anys, li va murmurar un matí de fred hivern: “mamà, Avui és primavera”. Aquelles tres paraules, que donen títol al llibre i al documental que Nina va realitzar al costat d’Álvaro Sanz, li van servir d’inspiració per confiar i viure des de dins, des de la veu interior, tot el seu procés de transformació i curació. Un viatge visceral i introspectiu que l’autora comparteix en primera persona a través d’aquestes pàgines i en el qual la naturalesa exterior s’afina amb la interior fins a ser un mateix despertar. Per això, “Avui és primavera –del càncer a un viatge interior-“ és un cant a la vida: un “sí” a la vulnerabilitat que aquesta ens regala i als fruits que, amagats, creixen en ella.

 

Documental
En 2013 Álvaro Sanz y yo convertimos mi experiencia de sanación y transformación en el documental: “Hoy es Primavera”. La obra, financiada gracias a 188 mecenas de Verkami, la rodamos durante cinco días en el monte Aloia y las illas Ons, dos parajes naturales y salvajes de tierras Gallegas. Para hacerlo realidad contamos con un equipo de lujo: Mònica Bedmar, David Oliete y Druso Pedrouzo. 

Deixa un comentari